צוואה הדדית מהי ומה חשיבותה עבור החותמים ויורשיהם?

כל מה שצריך לדעת על צוואה הדדית

צוואה הדדית מהי ומה חשיבותה?

צוואה הדדית הינה צוואה שעורכים בני הזוג יחד, כאשר המקובל הוא ,שכל צד מוריש לבן או בת זוגו את עזבונו. רק לאחר פטירתו של בן הזוג , רשאים הצאצאים לרשת את העזבון.

רבים מאיתנו רואים בצוואה הדדית כמסמך משפטי פשוט ונהיר, אך כמו בכל מסמך ,גם כאן ישנן אותיות קטנות ורצוי שניתן על כך את הדעת. אם אתם מחפשים מידע על צוואה בין בני זוג, הרי שמאמר זה יענה לכם על כל השאלות.

 

צוואה הדדית – הגדרה ראשונית

צוואה הדדית, הינה צוואה הנערכת במשותף בין בני זוג ,וזאת מתוך הרצון להסדיר את מעבר הרכוש ,עם פטירתם אל בני זוגם ,ולאחר מכן ,לצדדים נוספים דוגמת ילדים משותפים וצדדים שלישיים נוספים. 

 

לאחר החתימה על צוואה הדדית, וכל עוד שני הצדדים בחיים, יכול כל צד לבטל את חתימתו עם הודעתו על כך, ובכך הרי שהצוואה בטלה אוטומטית. אולם, לאחר פטירה של מי מהצדדים, אסור לשנות את הצוואה, ואם נעשה שינוי, חובה לפצות את מי שנפגע.

 

הצדדים החיוביים של צוואה הדדית

במצב של אידיליה בני הזוג ,יכולים להסכים על כל רכושם מבלי לחשוש, אך לעתים עולה הצורך בין בני הזוג, להבטיח שאכן יוכלו להגביל את החלטותיהם העתידיות של בן או בת הזוג שיוותרו בחיים. בכך למעשה, צוואה הדדית מסדירה את ההסמכה בין בני הזוג באופן מפורט.

דוגמה לכך ,ניתן לראות בצאצאים שאינם משותפים מנישואים קודמים,לגביהם חשוב להסדיר את מעבר הרכוש. הדבר איננו מכוון אך ורק עבור הגבלת בן או בת הזוג, ולעתים העורכים את הצוואה ההדדית מבקשים להבטיח כי כלל הרכוש יועבר לפרטנר בלבד.

החסרונות

איננו יודעים תמיד לחזות את מצבם הכלכלי של בני זוגנו ,או לצפות נסיבות נוספות רבות ושונות שיצריכו שינוי בצוואה. שינוי שכזה אכן אפשרי, אך הוא בהחלט עלול לגרור את חובת הפיצויים עבור מי שנפגע אלא אם הסכים אחרת.

מה עושים במקרים של שינוי עתידי נדרש ?

מכורח המציאות, לעתים עלולות להופיע התנגדויות מצד בני משפחה ומכרים נוספים באשר לאופייה של הצוואה ההדדית. במקרים אלו ניתן לבדוק את האפשרות לשינוי צוואה הדדית , ניתן להתנות 

התניות שונות על מנת לרכך ולמזער את ההגבלות לשינוי.

הדבר כמובן מצריך מיומנות של עורך דין הבקי היטב בסוגיות אלה.

 

לסיכום

צוואה היא מסמך חשוב מאין כמותו, מומלץ לחתום על צוואה בפני נוטריון , כך  שבאישור ואימות של נוטריון  על הצוואה ,יחול החוק הקובע חזקה משפטית על מסמך הצוואה. חתימת צוואה בפני נוטריון כמוה כחתימה בפני רשות שיפוטית.

 אל תמעיטו בערכה של צוואה , גם כאשר נראה זה טבעי שהרכוש יועבר לבן או בת הזוג.

להסדרת צוואה בפני נוטריון וקבלת מידע נוסף, ניתן להשאיר פרטים ועו"ד משה סיון יחזור אליכם בהקדם האפשרי.